top of page
Model Cat

Algemeen

Voeding

Kittens tot een leeftijd van 1 jaar kunt u het beste voeren met een kittenvoer van goede kwaliteit. Dit voer bevat onder andere meer eiwit, energie en calcium voor een optimale groei. Hoewel veel katten blikvoer erg smakelijk vinden, adviseren wij droogvoer als hoofdmaaltijd. De voordelen van droogvoer zijn talrijk: het is goedkoper, hygiënischer en beter voor het gebit. Tegenwoordig is er een grote variatie aan droogvoer speciaal voor de kat beschikbaar. Sommige soorten bevatten bestanddelen die de vorming van haarballen of van tandsteen voorkomen. Vraag ons gerust om advies over welk voer het beste bij uw kat past.
Gezonde volwassen katten kunnen het best gevoerd worden met droogvoer dat op de leeftijd en de activiteit van uw kat afgestemd is. Ook hierin zitten vaak toevoegingen om veelvoorkomende problemen te voorkomen. Geef een volwassen kat nooit gewone melk, want dit kan diarree veroorzaken. Speciale kattenmelk wordt wel goed verdragen.
Hoewel veel katten het prettig vinden als er de hele dag eten voor ze klaar staat, kunnen ze ook prima gewend worden aan 2 of 3 maaltijden per dag. Het voordeel hiervan is dat er een veel betere controle is op wat het dier daadwerkelijk binnenkrijgt. Eventueel overgewicht is zo beter te voorkomen.
Bent u zelf vegetarisch? Uw kat heeft wel degelijk dierlijke eiwitten nodig. Een vegetarisch dieet zal bij de kat onherroepelijk tot gezondheidsproblemen leiden.
Zorg er in ieder geval ook voor dat er dagelijks vers water voor uw kat klaarstaat.
Plaats de voer- en waterbakjes niet vlak bij de kattenbak. Dit is erg onnatuurlijk voor een kat en kan ertoe leiden dat uw kat geen gebruik meer wil maken van de kattenbak.

bottom of page