top of page

Fret

Huisvesting

Fretten hebben behoefte aan een ruime kooi met voldoende ventilatie. Het verblijf moet stevig zijn om uitbreken te voorkomen. Liefst bestaat de kooi uit meerdere verdiepingen. Het gebruikte gaas dient zo kleinmazig te zijn dat het kopje van de fret er niet doorheen kan. De bodemplaat moet waterdicht zijn.
In de kooi dient u geen bodembedekking als hooi, stro of zaagsel te gebruiken. Dit kan de luchtwegen van de fret irriteren. In het nest of nachthok kunt u wel lappen leggen. In het verblijf mag een toiletbak niet ontbreken.
Dit kan een hoog model kattenbak zijn gevuld met niet stuivend of klonterend kattengrit. Plaats de bak dichtbij het nachthok. Het voerbakje moet zwaar zijn om slepen te voorkomen. Om vervuiling van het drinkwater te voorkomen is een drinkfles het beste. Verder doet u uw fret een groot plezier met een hangmat en speelgoed. Het speelgoed kan bestaan uit PVC buizen, papieren dozen, een bloempot, een kussensloop etc.
Gebruik nooit rubber! Fretten zijn hier dol op en kunnen een darmverstopping krijgen door rubber op te eten.
Het frettenhok kan zowel binnenshuis als buitenshuis geplaatst worden.
Voordeel van buitenhuisvesting is dat u geen last heeft van de kenmerkende frettengeur. Nadeel is wel dat fretten die buiten gehuisvest worden veelal minder aandacht krijgen. Het verdient aanbeveling om uw fret tweemaal daags de kans te geven om onder toezicht vrij in huis rond te lopen.

Ferret.jpeg
bottom of page