top of page

Fret

Aanschaf

Overweegt u om een fret aan te schaffen, dan is het heel belangrijk om vooraf goed te informeren of een fret een geschikt huisdier voor u is. Gaat u over tot de aanschaf van een fret, koop dan liefst een pup van minimaal 8 weken oud.
Dieren die te vroeg bij hun moeder weggaan, kunnen op latere leeftijd gedragsproblemen ontwikkelen. Is de fret al wat ouder bij de aanschaf, dan is het vaak wat lastiger om hem nog tam te maken. Ook is het dan lastiger om hem dingen aan te leren.
Let er bij de aanschaf op dat zowel fret als omgeving er schoon en hygiënisch uitzien. De fret moet schone oogjes en oren hebben en ook onder de staart mag geen viezigheid zitten.
Bent u op zoek naar een volwassen fret, neem dan eens contact op met Stichting
De fret (www.fret.nl). Zij bemiddelen bij de herplaatsing van fretten die wegens omstandigheden weggedaan zijn door de vorige eigenaar.
Omdat fretten sociale dieren zijn, is het aan te bevelen om er minimaal twee samen te huisvesten. Fretten kunnen over het algemeen prima in een huishouding met honden of katten gehouden worden. Vogels en knaagdieren zien zij echter als prooi, dus zorg ervoor dat ze daarbij uit de buurt blijven.
Laat uw nieuwe huisdier in ieder geval binnen een week na aanschaf of voor het eerste contact met andere huisdieren bij ons in de kliniek nakijken op lichamelijke afwijkingen, besmettelijke ziekten en parasieten.

Ferret.jpeg
bottom of page