top of page
Feeding Guinea Pig

Dwangvoeding

Het is erg belangrijk dat cavia’s elke dag eten. Als ze langer dan 24 uur niks eten, kan hun maagdarmkanaal stil komen te liggen en het is heel moeilijk om dat weer op gang te krijgen.
Probeer uw cavia te stimuleren tot eten door steeds kleine beetjes verse voeding aan te bieden, liefst van iets dat hij heel lekker vindt. Gaat uw cavia niet uit zichzelf eten probeer hem dan te
dwangvoederen. Soms is het voldoende om wat geweekte brokjes met een theelepeltje in zijn bek te stoppen. Lukt dit ook niet, dan kunt u met een spuitje Olvarit babyvoeding in het bekje spuiten.
Gebruik hiervoor een 5 of 10 ml spuit en Olvarit babyvoeding met uitsluitend groenten (bijvoorbeeld wortel, boontjes). Neem de cavia op schoot met zijn staartje naar u toe en het kopje van u af. Pak met
uw linkerhand (voor rechtshandigen) van bovenaf het kopje vast en breng met uw rechterhand de tip van het spuitje van rechts opzij tussen de lippen van de cavia. Hou het kopje iets schuin omhoog en spuit langzaam een beetje voeding tussen de lippen. Zorg ervoor dat uw cavia de kans krijgt om te slikken. Stribbelt uw cavia erg tegen dan is het soms handiger om het dwangvoederen met twee personen te doen. Heeft u geen hulp, dan kan het handig zijn om het lichaam en de pootjes in een handdoek te wikkelen.
Drinkt uw cavia niet zelfstandig, dan kunt u op boven beschreven manier ook water ingeven.

Get In Touch
bottom of page